TT Festival Assen gaat dit jaar niet door

TT Festival
Het TT Festival gaat niet door © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Het TT Festival gaat dit jaar helemaal niet door. De organisatie ziet geen mogelijkheden vanwege de coronamaatregelen om een festival te organiseren. Ook een alternatief als een online festival komt er niet.
Dit bevestigt Sander ten Bosch, directeur van de zelfstandige Stichting TT Week Assen. "Door de huidige maatregelen is er voor 1 juli op geen enkele manier een festival te organiseren." De organisatie baalt hier ontzettend van. Ze annuleren alle voorbereidingen voor de activiteiten.
Ook het kids TT Festival op zaterdag 26 juni wordt geannuleerd. De organisatie hoopt dat volgend jaar het festival weer door kan gaan. De gemeente Assen laat weten in een reactie dat ze op de hoogte zijn van het besluit van de organisatie.

Online-editie

In november vorig jaar was de intentie van organisatie om wel een festival te organiseren. Er waren toen vier scenario's in voorbereiding. "Op die manier kunnen we voortdurend schakelen als het nodig is", vertelde Ten Bosch toen.
Vorig jaar was er ook geen TT Festival, wel was er vorig jaar een online-editie met onder meer muziekstreams. Er werden toen 20.000 online-bezoekers bereikt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.