GGD Drenthe: Ook gevaccineerde mensen kunnen stempel in gele boekje krijgen

Het gele boekje met de registratiekaart
Het gele boekje met de registratiekaart © ANP
GGD Drenthe gaat vanaf morgen de coronaprikken met een stempel in de gele inentingsboekjes zetten van gevaccineerden die daar bij de priklocatie om vragen. Veel GGD'en deden dat al, maar nog niet allemaal. Ook GGD Drenthe deed dat nog niet. Aangeraden wordt de registratiekaart van de prikken bij het boekje te houden, meldt de GGD op Twitter.
Het gele vaccinatieboekje van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is al jaren in omloop en wordt vooral gebruikt door mensen die veel reizen. Bepaalde landen eisen ook prikken tegen bepaalde ziekten en die kunnen met het boekje worden aangetoond. GGD Drenthe benadrukt wel dat dit geen officieel corona-vaccinatiebewijs is.

Achteraf een stempel halen

Mensen die al gevaccineerd zijn, kunnen ook een stempel krijgen als ze dat willen. Dit kan alleen bij drie speciale stempelstraten en op specifieke momenten én als je je registratiekaart coronavaccinatie meeneemt.
Tot en met woensdag 30 juni kun je een stempel laten zetten aan de Azieweg in Assen, aan de Parmentierstraat in Hoogeveen of bij de GGD-locatie aan de Eekhorstweg in Meppel.
Drie weken geleden koos de landelijk GGD er nog voor om op geen enkele priklocatie een stempel te zetten in het boekje. De GGD draait dat besluit nu terug en kiest er nu voor om juist wel een stempel te zetten in de boekjes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl