Stelling: 130 km/u rijden moet weer kunnen in Nederland

130 rijden
Een meerderheid van de Nederlanders zou wel weer terug willen naar 130 km/h © Ramon van Flymen/Hollandse Hoogte
Moet de automobilist weer 'ouderwets' 130 kilometer per uur over de snelweg kunnen rijden? Als het aan de meerderheid van de Nederlandse bevolking ligt wel.
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt namelijk dat 52 procent van de Nederlanders af wil van de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.
Van de 3.600 ondervraagden heeft 41 procent geen problemen met de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur die overdag op de snelweg geldt.
Sinds 17 maart vorig jaar is het tussen 06.00 en 19.00 uur verboden om harder te rijden dan 100 kilometer per uur op de autowegen. Het kabinet nam dat besluit om de stikstofuitstoot te verminderen, zodat er onder andere meer ruimte zou komen voor woningbouw.

Stelling

Zou jij overdag ook weer 'gewoon' terug willen naar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur? Of kan je wel leven met iets meer reistijd? Laat het weten in onderstaande stelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.