Harry Muskee krijgt eigen pad in Grolloo

Harry Muskee
Blueslegende Harry Muskee wordt geëerd in Grolloo © RTV Drenthe
In Grolloo kun je vanaf donderdag een stukje over het Harry Muskeepad wandelen. Het pad tussen de Hoofdstraat en de N376 in het dorp wordt naar de blueslegende vernoemd.
Het pad werd tijdens het Holland International Bluesfestival door bezoekers gebruikt om van hun auto naar de ingang van het festivalterrein te lopen. "De naam Harry Muskeepad is dus erg toepasselijk", laat Stichting Blues in Grolloo weten.
De opening van het pad wordt verricht door wethouder Henk Heijerman. Heijerman mag de schaar wel goed slijpen voor hij naar Grolloo gaat, want later op de middag opent hij ook de tentoonstelling '80 Jaar Harry Muskee' in het C+B Museum. Muskee overleed op 26 september 2011 in zijn woonplaats Rolde. Hij zou 10 juni 80 jaar zijn geworden. De expositie is vanaf vrijdag 11 juni te bezoeken.

Al rotonde in Assen

De blueszanger kreeg vorig jaar al een rotonde op zijn naam in Assen. De nieuw aangelegde Rolderrotonde werd in september omgedoopt in de Harry Muskee rotonde. Dat gebeurde ook op verzoek van Stichting Blues in Grolloo.
Die vond het 'heel logisch' dat de naam van de blueslegende in Assen een plek zou krijgen. De provinciehoofdstad speelde namelijk een belangrijke rol in het leven van Muskee. Hij ging er naar school, voetbalde bij Achilles, volleybalde er, en speelde met Cuby & The Blizzards ook regelmatig in het vroegere zalencentrum Bellevue. De bakermat van Cuby & The Blizzards lag volgens voorzitter Lukas Koops eigenlijk in Assen, zo motiveerde de stichting haar verzoek.
Het naambord is vorig jaar geruisloos geplaatst bij de rotonde. De coronacrisis liet geen officiële onthulling toe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl