PvdA: Tynaarlo moet meewerken aan tijdelijke vestiging AH op PBH-terrein

Volgens de PvdA mag de Albert Heijn wel een tijdelijke vestiging openen op het voormalige PBH-terrein in Zuidlaren (Rechten: Jeroen Kelderman/RTV Drenthe)
Volgens de PvdA mag de Albert Heijn wel een tijdelijke vestiging openen op het voormalige PBH-terrein in Zuidlaren (Rechten: Jeroen Kelderman/RTV Drenthe)
ZUIDLAREN - Het college van B en W in de gemeente Tynaarlo moet meewerken aan de verhuizing van de Albert Heijn in Zuidlaren naar een tijdelijke ruimte op het PBH-terrein. Dat vindt de PvdA.
In 2014 besloot een meerderheid van van de gemeenteraad dat de supermarkt mag verhuizen naar het terrein. In eerste instantie zou daar een tijdelijk pand komen. Toch is het huidige college niet van plan de plaatselijke Albert Heijn een huurcontract aan te bieden voor een tijdelijke supermarkt. Volgens het college kan dit een spoedige invulling van het terrein in de weg staan.
Lees meer: Geen tijdelijke supermarkt op het terrein van PBH Zuidlaren
De supermarkt zou een winkel met een maximale winkelvloeroppervlakte van 1.500 vierkante meter mogen bouwen op het terrein, werd vier en een half jaar geleden afgesproken. Volgens de PvdA is deze afspraak nog steeds van kracht. Dat geldt volgens de partij ook voor de vergunning voor de tijdelijke vestiging van de AH.
Over de invulling van het voormalige terrein van de Prins Bernhardhoeve wordt al tien jaar nagedacht. Nog altijd is er geen zicht op een plan dat door het dorp wordt gedragen. Volgens de PvdA staat daarom niets de bouw van de tijdelijke winkel in de weg.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl