Hittegolf ook officieel in Drenthe

De hittegolf is officieel (Rechten: RTV Drenthe)
De hittegolf is officieel (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - In Nederland is donderdag de derde dag op rij boven de dertig graden gemeten en daarmee is officieel sprake van een hittegolf. Dat meldt het KNMI in De Bilt.
Maar ook in Drenthe is officieel sprake van een hittegolf. Volgens RTV Drenthe-weerman Roland van der Zwaag hebben wij zelfs al de vierde dag op rij boven de dertig graden.
"Eigenlijk begon de hittegolf hier al op 15 juli", zegt Van der Zwaag. "Het was toen 27 graden en sindsdien bleef het warm, met nu dus vier dagen op rij boven de dertig graden." Bij drie dagen aaneengesloten boven dertig graden is er officieel sprake van een hittegolf.
Vandaag loopt het kwik op tot rond 36 graden en ook morgen wordt het warm. Van der Zwaag meldt dan ook dat de hittegolf nog lang niet ten einde is.
Een bloedhete Fiets4Daagse, het hitteplan is van kracht, Drentse gemeenten met stookverboden en waterschappen die maatregelen nemen. Het is warm en droog in Drenthe. In het
leest u al ons nieuws daarover.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl