'Meneer Daan' beetje bang voor camera, maar Roos (13) kijkt tevreden terug op NK dressuur

Roos en Meneer Daan op NK dressuur
Roos en Meneer Daan op het NK dressuur in Ermelo dit weekend © eigen foto
De 13-jarige Roos Bentum uit Assen kijkt tevreden terug op haar deelname aan het NK dressuur afgelopen weekend in Ermelo. Daar reed ze voor het eerst met haar paard Golden Ivory, beter bekend als 'Meneer Daan'. Roos en Meneer Daan vielen niet in de prijzen, maar dat maakte de ervaring voor de jonge amazone niet minder leuk.
"Tijdens de eerste proef had ik gelijk een goed gevoel", vertelt ze enthousiast. Ook het eerste deel van de tweede proef ging goed, maar toen gebeurde er iets onverwachts: Meneer Daan bleek een beetje cameraschuw. "Hij schrok van de camera. Ik probeerde positief te blijven en rustig te reageren", legt Roos uit. Meneer Daan vond het echter allemaal iets té spannend worden en wilde het liefst de andere kant op lopen. "Hij heeft natuurlijk ook niet eerder in deze entourage gereden", vult de moeder van Roos, Afra, aan.

Eén maand voorbereiding

Roos en Meneer Daan vormen nog maar een maand lang een combinatie, wat hun deelname aan het NK dressuur extra bijzonder maakt. Volgens Afra ging het duo er dan ook vooral heen om ervaring op te doen en dat lijkt te zijn gelukt: "Meneer Daan heeft nu geleerd dat klappende mensen misschien toch niet zo eng zijn", zegt Afra lachend. Roos kijkt dan ook tevreden terug op haar deelname.

En nu?

Wat de plannen nu zijn? "Meneer Daan heeft een paar daagjes vrij", vertelt Roos. Daarna zal ze weer verdergaan met trainen, onder meer voor wedstrijden in Exloo en Tolbert en wie weet voor een nieuwe deelname aan het NK. "Daar ga ik wel voor trainen", zegt Roos, die als ze mee kan doen in een andere categorie, de junioren, uit zal komen. "Dat is echt wel een hoger niveau, daar hebben ze meer tijd voor nodig", aldus Afra. Roos mikt dan ook niet op volgend jaar, maar misschien op het jaar erna.
Roos en Meneer Daan op NK dressuur
Ook Olympisch ruiter Yessin Rahmouni wilde even met Roos en Meneer Daan op de foto © eigen foto