Werkstraf voor matpartij na opmerking over avondklok

Rechtbank Assen
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe/Wolter Klok
Een 19-jarige man uit Eelderwolde is voor een mishandeling na een opmerking over de avondklok veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Hiervan zijn veertig uur voorwaardelijk. De mishandeling gebeurde op de openbare weg. De rechter vindt openlijke geweldpleging bewezen.
De Eelderwolder liep op 4 februari met een vriend rond één uur 's nachts door zijn woonplaats. Een man met een hondje liep langs hen en maakte de opmerking dat de vrienden vanwege de avondklok niet op straat hoorden te zijn. Volgens de man kreeg hij daarop allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd en belde hij de politie. Hij werd in zijn gezicht geslagen en gestompt en zijn telefoon werd weggegooid.

Lastiggevallen

De 19-jarige zei tegen de rechter dat hij als eerste een schop kreeg van de man. Hij en zijn vriend waren niet op een confrontatie uit, maar de man met het hondje wel. Die zou hen hebben lastiggevallen en dat hield maar niet op, zei hij. Hij gaf toe dat hij biertjes op had en door de alcohol wat lichter ontvlambaar was. Ook al zou de man met het hondje als eerste hebben getrapt, de reactie van de Eelderwolder was volgens de rechter buiten alle proporties.
Hij liep nog in de proeftijd van een eerder opgelegde voorwaardelijke werkstraf van dertig uur. Die moet hij nu ook uitvoeren. De zaak tegen zijn vriend is voorwaardelijk geseponeerd, omdat zijn aandeel geringer was en hij had nog geen strafblad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl