Jade Zorggroep wint rechtszaak: aanbesteding opvang asielzoekers niet goed beoordeeld

Nidos moet de aanbesteding overnieuw doen (Rechten: Google Streetview)
Nidos moet de aanbesteding overnieuw doen (Rechten: Google Streetview)
ASSEN - Jade Zorggroep heeft de rechtszaak over de aanbesteding van vluchtelingenopvang gewonnen van stichting Nidos. De rechter concludeert dat de aanbestedingsprocedure opnieuw moet worden beoordeeld.
Door de uitspraak moet Nidos, dat namens het rijk voogd is over jonge asielzoekers, een nieuwe beoordelingscommissie samenstellen en alle inschrijvingen voor de aanbesteding opnieuw laten beoordelen.

Geen aanbesteding

Jade regelt sinds 2002 de opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Drenthe en was onaangenaam verrast toen bleek dat Nidos de aanbesteding niet aan hen toekende. "We gingen weer voor verlenging van ons contract, dat 1 januari 2019 afloopt. Maar zonder goede motivering, wijzen ze ons af", zei directeur Jan Bollen eerder tegen RTV Drenthe.
Lees meer: Lot Jade Zorggroep in handen van rechter Nidos kondigde al voor de rechtszaak aan dat de stichting tijdelijke contracten zou gaan sluiten met de nieuwe instellingen die de aanbesteding aanvankelijk kregen. Het is afwachten of de stichting dat daadwerkelijk gaat doen.
Mocht dat gebeuren, dan staan beide partijen volgens Jade-advocaat Peter Hoekstra snel weer voor de rechter. "Opnieuw beoordelen zou sneller moeten kunnen, dus dan zou er ook geen reden zijn om in de tussentijd toch uitvoering te geven aan de onjuiste uitslag."
Overigens is het nog de vraag of Jade iets aan de uitspraak van de rechter heeft. Alle inschrijvingen moeten opnieuw worden beoordeeld en dat kost veel tijd. Bovendien is de financiële situatie van de zorggroep niet rooskleurig. Hoewel die volgens ingewijden door de verkoop van het wooncomplex en kantoor in Geeuwenbrug wel is verbeterd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl