Meppel tekent voor nieuwe wijk met 286 woningen

Theodor Koenen (BPD, Martin Companje (Roosdom Tijhuis) en Wethouder Robin van Ulzen
Theodor Koenen (BPD), Martin Companje (Roosdom Tijhuis) en Wethouder Robin van Ulzen © Daan Prest
Gemeente Meppel heeft getekend voor de nieuwbouw van 286 energiezuinige woningen. Naar verwachting start de verkoop voor de woningen volgende maand. De eerste bewoners zullen medio 2022 verhuizen naar de nieuwe wijk Weideblick.
Onlangs bombardeerde Wethouder Robin van Ulzen het vlottrekken van de woningbouw in Meppel tot een van zijn grootste prioriteiten. Die ambitie lijkt hij nu waar te maken. Aan de noordkant van de wijk Nieuwveense Landen in Meppel verrijst de komende jaren een nieuw woongebied: Weideblick.
De gemeente Meppel heeft met gebiedsontwikkelaar BPD en Rotij Grondontwikkeling Oost afgesproken dat zij op deze plek een nieuw woongebied gaan bouwen met 286 woningen. "Meppel staat voorop in de ambitieuze groeiopgave voor de regio Zwolle", vertelt Van Ulzen. "We willen dat jongeren kunnen starten op de woningmarkt. Dat is ook goed voor de doorstroming, zodat onze inwoners kunnen wonen op een manier die bij hun levensfase past."

Warmtepomp

Er worden verschillende huizen gebouwd. Van sociale huurwoningen, twee-onder-een-kapwoningen tot vrije kavels. De 286 woningen worden energiezuinig. Die voldoen aan de Bijna Energie Neutraal (BENG)-norm. "In Weideblick gaan we werken met individuele bodemwarmtepompen", vertelt ontwikkelaar Martin Companje. "Het wordt een duurzame, toekomstbestendige en energiezuinige wijk. De eerste bewoners zullen medio 2022 hun nieuwe woning kunnen betrekken."
Op dit moment wordt het stedenbouwkundig plan uitgewerkt. Naar verwachting start de verkoop voor de woningen volgende maand.
Het eerste deel van de totaal 65 sociale huurwoningen worden door Stichting Woonconcept naar verwachting in het voorjaar van 2022 aangeboden aan toekomstige huurders.