Neerslagtekort blijft ondanks stevige buien

Het neerslagtekort houdt nog wel even aan (Rechten: pixabay.com)
Het neerslagtekort houdt nog wel even aan (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Ondanks dat er vandaag wat regen op komst is, is het einde van het aanhoudende droge weer nog niet in zicht, verwacht RTV Drenthe-weerman Arend Zanting.
"Vanmiddag krijgen we stevige regenbuien. Houd ook rekening met een klap onweer. De temperatuur gaat vanmiddag dalen tot 21 à 22 graden", aldus de weerman.
Rijkswaterstaat waarschuwt mensen die de weg opgaan, rekening te houden met gladde wegen. Na een lange, droge periode kan het wegdek erg glad worden bij regenval.
Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de verwachte onweersbuien, met kans op windstoten rond 60 kilometer per uur, hagel en veel neerslag in korte tijd. De waarschuwing voor onze provincie geldt tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Het Nationaal Hitteplan kan weer worden opgeborgen nu koelere lucht het land binnenstroomt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) liet vandaag weten dat het plan niet meer van kracht is.

Zon blijft

De komende dagen kan er af en toe nog een kleine bui vallen, maar is het vooral zonnig en droog. Morgen wordt het zo'n 28 graden en maandag tikken we de 30 weer aan, zo voorspelt weerman Arend Zanting. Later in de week wordt het iets koeler, met temperaturen rond de 25 graden.

Neerslagtekort

"We krijgen volgende week wel wat meer bewolking en af en toe lichte regen of een bui. Maar er blijft zeker voldoende ruimte voor de zon", zegt Zanting. Echt grote regenbuien zitten er niet in. "Het is jammer, maar ik zie voorlopig het neerslagtekort nog niet oplossen. Dit weer houdt nog een hele poos aan."
Dorre akkers, Drentse gemeenten met stookverboden en waterschappen die maatregelen nemen. Het is warm en droog in Drenthe. In het
leest u al ons nieuws daarover.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl