Tonnen aan coronasteun voor sportaccommodaties en zwembaden in Emmen

Zwembad Zwemmen
De gemeente Emmen ontvangt tonnen aan coronasteun voor sportaccommodaties en zwembaden © Hollandse Hoogte / Evert van Moort
De gemeente Emmen heeft ruim drie ton ontvangen als compensatie voor de financiële klappen die sportaccommodaties en zwembaden in 2020 hebben opgelopen door corona.
Het leeuwendeel, 250.000 euro, is bedoeld voor sportverenigingen en stichtingen. 59.000 euro gaat naar de sporthallen Emmen, Erica en Nieuw-Weerdinge en geprivatiseerde zwembaden krijgen 10.000 euro. Voor die laatste groep rekent de gemeente op nog een extra bijdrage van de landelijke overheid.
De financiële tegemoetkoming is bedoeld om de voorzieningen in de benen te houden en als waardering voor de inzet van de betrokken vrijwilligers, aldus de gemeente.

Crisis nog niet voorbij

Of het toegekende geld voldoende is, moet nog blijken. De coronacrisis is nog niet voorbij. De volledige impact van het virus op de accommodaties is als gevolg nog niet duidelijk. De gemeente sluit daarom niet uit dat op de lange termijn aanvullende acties nodig zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl