Directeur Vrijbuiter: Zwartste weken uit mijn carrière

RODEN - "Ik vind het vreselijk. Het is ongelofelijk zuur voor alle betrokkenen." Dat zegt algemeen directeur Ivo Richaers van kampeerwinkel Vrijbuiter.
Vanochtend werd bekend dat alle vier de Vrijbuiter-filialen in ons land, waaronder die in Roden, failliet zijn verklaard. Ook De Waard Tenten, met een winkelfiliaal in Heerde is failliet.
Lees meer: Vrijbuiter in Roden failliet
'Ongelooflijk rot'
Richaers werkt een paar jaar bij het bedrijf en is sinds één jaar directeur. "Ik heb een groot hart voor zo'n Hollandse merknaam. Het is ongelofelijk rot dat we nu in zwaar weer zitten. Dit zijn de zwartste weken uit mijn carrière tot nu toe."

'Geloof in toekomst'

De directie van Vrijbuiter vroeg 20 juli uitstel van betaling aan. De bewindvoerders hebben een faillissement niet kunnen voorkomen. Het bedrijf maakte de afgelopen vijf jaar geen winst. "Ik kwam dan ook binnen met de gedachte om iets op te bouwen en we hebben strategische plannen gemaakt. Helaas werd duidelijk dat het een zware kluif zou worden."
Of er een doorstart kan worden gemaakt is nog niet zeker. "We hebben vertrouwen in de toekomst, maar we weten natuurlijk niet zeker of het goed komt. Die onzekerheid maakt het zwaar."

Kennis en betrokkenheid

Aan het personeel ligt het in ieder geval niet volgens Richaers. "Dat zijn enorm betrokken mensen met veel kennis. Het liefst zou ik met deze club verdergaan. Als ik in ieder geval bij dit bedrijf blijf. Maar het belangrijkste is dat Vrijbuiter door kan gaan."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.