Aanhouding in onderzoek naar erectiepillen

Stockfoto politie
De man - niet op deze foto afgebeeld - werd maandag aangehouden © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft een 63-jarige man uit de gemeente Coevorden aangehouden. Dat gebeurde maandag, zo is vandaag bekend gemaakt.
De man wordt verdacht van het verkopen van geneesmiddelen zonder vergunning, witwassen en belastingfraude.
De woning en het Emmense bedrijfspand van de verdachte zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, bankrekeningen en 20.000 erectiepillen. Het strafrechtelijk onderzoek begon na een melding bij Meld Misdaad Anoniem over illegale verkoop van een erectiepillen.
Voor dit geneesmiddel is in Nederland geen vergunning. Toch werden de pillen voornamelijk online aan particulieren verkocht. Vermoedelijk werd de omzet buiten de administratie gehouden en werden medewerkers (deels) zwart betaald.
In dit onderzoek werkt de FIOD samen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Volgens de instanties kan het ongecontroleerd verkopen van geneesmiddelen ernstige gevolgen hebben voor de volksgezondheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl