Vrouw gearresteerd na beïnvloeden slachtoffer seksueel misbruik

De vrouw is de zus van de van misbruik verdachte kinderpsychiater die jaren bij GGZ Drenthe werkte (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De vrouw is de zus van de van misbruik verdachte kinderpsychiater die jaren bij GGZ Drenthe werkte (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
EMMEN - ​De politie heeft vandaag in Brummen een 77-jarige vrouw aangehouden, die wordt verdacht van het beïnvloeden van een minderjarig slachtoffer van seksueel misbruik in Nepal.
De vrouw is de zus van de 66-jarige Nederlandse kinderpsychiater uit Makkinga die in Nepal is aangehouden voor kindermisbruik. De man werkte jarenlang als kinderpsychiater voor GGZ Drenthe in Emmen, Hoogeveen en Meppel.

Lees meer: Van misbruik verdachte kinderpsychiater werkte jarenlang voor GGZ Drenthe

De aangehouden vrouw zou gesprekken hebben gevoerd met het 15-jarige slachtoffer en zijn familie in Nepal. Ze zou hun tienduizenden dollars hebben geboden, als zij de door hen afgelegde verklaringen zouden aanpassen. De vrouw was van plan vrijdag opnieuw naar Nepal reizen.

Betrapt in hotelkamer

De kinderpsychiater uit Makkinga werd in juni aangehouden in Nepal. Hij zou op heterdaad zijn betrapt met een minderjarige jongen op zijn hotelkamer. De man bezocht het land vaker, en was al langer in beeld bij hulporganisatie Terre des Hommes vanwege kindermisbruik.
Zowel in Nepal als in Nederland doet de politie onderzoek naar verdenkingen van kindersekstoerisme en verspreiding van kinderporno.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl