Lichaam Mattijn (30) gevonden in Laos

Mattijn sloeg met zijn kajak om toen hij tegen een boom botste (Rechten: Familie Mattijn Lahuis)
Mattijn sloeg met zijn kajak om toen hij tegen een boom botste (Rechten: Familie Mattijn Lahuis)
HOOGEVEEN/LAOS - Het lichaam van de dertigjarige Mattijn Lahuis uit Hoogeveen is gevonden in een rivier in Laos. Hij sloeg tijdens een kajaktocht om en werd sinds maandag vermist.
Het lichaam van de Hoogevener werd vandaag enkele tientallen kilometers stroomafwaarts gevonden, meldt een woordvoerder van de familie.

Geïdentificeerd

Inmiddels heeft de oudste broer van Lahuis hem geïdentificeerd. Voorbereidingen worden getroffen om het lichaam terug te brengen naar Nederland.
"De familie van Mattijn is diep geraakt door het trieste nieuws, maar ze zijn dankbaar voor alle steunbetuigingen en donaties die ze hebben ontvangen voor de zoekactie'', melden de nabestaanden in een verklaring.

Kajakongeluk

Lahuis was sinds begin dit jaar op wereldreis, samen met zijn vriendin. Hij was de kajaktocht begonnen met twee vrienden die tijdelijk waren overgekomen. Zijn vriendin was niet meegegaan.
Mattijn, zijn twee reisgenoten en hun gids kwamen tijdens een kajaktocht op de rivier Nam Tha in wild water terecht. De kajak van Mattijn klapte op een boom en sloeg om. Ook de andere kajakken sloegen om, maar de gids en de twee vrienden van Lahuis wisten op de wal te kruipen.

Crowdfunding

Met een crowdfundingactie haalden de ouders geld op om een zoektocht met een helikopter naar hun zoon te financieren. Binnen een dag werd bijna 43.000 euro opgehaald. De zoekactie was donderdag van start gegaan. Over de uiteindelijke kosten heeft de familie nog geen duidelijkheid.
Het lichaam is in afgelegen gebied gevonden. Hoe snel het terug naar Nederland kan worden gebracht is nog niet bekend. Ook is vooralsnog onduidelijk of de autoriteiten van het Aziatische land nader onderzoek willen doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl