Podcastserie Buiten de Muren zes dagen lang te horen op Radio Drenthe

Podcastserie Buiten de Muren
Marjolein Knol volgde Bram en Harry © NTR/Marjolein Knol
In 2019 zond RTV Drenthe al de serie Binnen de Muren uit, nu is het de beurt aan Buiten de Muren. Zes dagen lang is deze podcastserie over het leven buiten de gevangenismuren te beluisteren op Radio Drenthe.
Binnen de Muren en Buiten de Muren zijn podcastseries van maakster Marjolein Knol. Voor die eerste serie maakte ze verhalen over het leven in gevangenis Esserheem in Veenhuizen. Dit jaar kwam een vervolg.

Bram en Harry

Nu draaien de afleveringen om het leven na jaren van gevangenschap. Knol volgde voor de zesdelige podcastserie van de NTR een jaar lang twee ex-gedetineerden die in Veenhuizen hun straf hebben uitgezeten: Harry en Bram. Harry zat een derde van zijn leven vast voor tweemaal doodslag. Bram is een draaideurcrimineel, een veelpleger. Iemand die lange tijd vastzit omdat hij veel kleine delicten pleegt.

Een jaar lang gevolgd

Marjolein Knol heeft de mannen een jaar lang na hun vrijlating gevolgd. Lukt het de twee ex-gedetineerden om bijvoorbeeld op het rechte pad te blijven?
Hoe het nu gaat met de mannen is te beluisteren in "Buiten de Muren" via alle podcast-apps. Maar ook op Radio Drenthe zijn deze verhalen te volgen. RTV Drenthe zendt vanaf vandaag zes dagen lang elke dag een aflevering uit om 20.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl