Kjell Scherpen nieuwe nummer één van FC Emmen

VOETBAL - Kjell Scherpen start tegen ADO Den Haag als eerste doelman van FC Emmen. In de laatste oefenwedstrijd voordat de Eredivisie begint stond niet Dennis Telgenkamp, maar Scherpen onder de lat en liet trainer Dick Lukkien na afloop weten dat het jonge talent de voorkeur krijgt.
Op de vraag of Scherpen de nieuwe nummer één is, was de oefenmeester glashelder. "Ja! Kjell heeft het goed gedaan in de voorbereiding. Maar we moeten niet vergeten dat Dennis Telgenkamp op de tweede dag van de voorbereiding geblesseerd raakte en, in mijn ogen, nog niet fit genoeg is om te beginnen."
FC Emmen begint dus tegen ADO Den Haag met de talentvolle doelman uit de eigen jeugd. De pas 18-jarige Scherpen hoorde het goede nieuws vrijdag van zijn trainer. "Gisteren hoorde ik dat ik vandaag tegen Go Ahead Eagles zou spelen, ook met het oog op de wedstrijd tegen Den Haag."
Scherpen ziet zijn basisplaats ook als een beloning voor de goede voorbereiding. "Ik heb er veel energie in gestoken en hard gewerkt. Dan is dit een mooie beloning. Tegen Heracles en Groningen heb ik me goed laten zien. Ik moet er volgende week staan."
De nieuwe eerste keeper staat te popelen om tegen ADO Den Haag zijn debuut in de Eredivisie te maken. "Ik heb altijd bij Emmen gespeeld, het doel was om in het eerste te komen. Eerst hoop je op de Eerste Divisie, maar nu wordt dat de Eredivisie. Dat is een droom die uitkomt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl