Stelling: Mijn collega's mogen mijn salaris bepalen

Zouden collega's elkaars salaris moeten bepalen? (Rechten: Pixabay)
Zouden collega's elkaars salaris moeten bepalen? (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Je salaris laten bepalen door collega's. Het klinkt onwerkelijk, maar toch wordt er een pilot gestart om te kijken of dit systeem goed werkt. Hoe beter de prestaties, hoe hoger het salaris.
Het bedrijf Keytoe uit Maassluis neemt de proef op de som, meldt het
. Op basis van gevoel kunnen de werknemers via een app bepalen hoeveel de collega's horen te verdienen. Het bedrijf, dat zich specialiseert in marketing, IT en organisatiekunde, komt met de zogenoemde 'SentimentsApp'. Hiermee kunnen werknemers elkaar dagelijks beoordelen. Het salaris zit in een pot en wordt over de werknemers verdeeld.
"Iemand die veertig uur werkt krijgt standaard meer salaris, terwijl iemand die vier dagen werkt net zoveel werk kan leveren. Het gaat erom wat iemand toevoegt", zegt Lennard Toma, die als organisatiepsycholoog werkzaam is bij het bedrijf.

Stelling

Wat vind jij van dit experiment? Zou jij je het een goed idee vinden dat collega's bepalen hoeveel jij per maand verdient?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

De vorige stelling ging over schoolvakanties: Zes weken schoolvakantie is te lang. Van de 3.419 stemmers is meer dan 62 procent het hiermee oneens. Er stemden in totaal 3.419 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl