Drenthe kleurt oranje: 'Het zorgt voor een fantastische sfeer'

Thimo Vlaar en zijn familie in de versierde straat in Roden
Thimo Vlaar en zijn familie in de versierde straat in Roden © RTV Drenthe/Marcel Drenth
Met vanavond de tweede EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal op het programma, is de oranjekoorts in heel Drenthe behoorlijk zichtbaar. Meerdere straten en buurten hebben de handen uit de mouwen gestoken om met veel versiering het Nederlands elftal extra aan te moedigen.
Onder andere de bewoners van de Jan van der Veenstraat in Hoogeveen hebben er alles aan gedaan om te laten zien dat zij achter Oranje staan. "Tuurlijk doen we dit om de spelers te steunen, maar ook omdat het gezellig is met elkaar", vertelt Jolanda Kleine. "We hebben met zijn allen geld ingezameld en buurtacties opgezet. Het was veel werk, maar gelukkig hebben we fijne buren."
De versiering in de Burgemeester Borgerstraat in Roden doet zeker niet onder voor de straat in Hoogeveen. De 20-jarige Thimo Vlaar heeft samen met zijn vader en buurman de hele buurt opgetrommeld. "Na de inzameling van het geld heeft iedereen een brief thuisgekregen dat we vrijdagavond gingen versieren. Om zeven uur stond de hele straat buiten om te helpen. Het was zo klaar", knikt Vlaar tevreden. "Het zorgt voor een fantastische sfeer."
Drenthe kleurt oranje: 'Het zorgt voor een fantastische sfeer'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl