Honderden graven Zuidwolde na zomer geruimd

Na de zomer worden vierhonderd graven geruimd (Rechten: Hielke Meijer/RTV Drenthe)
Na de zomer worden vierhonderd graven geruimd (Rechten: Hielke Meijer/RTV Drenthe)
ZUIDWOLDE - De gemeente De Wolden begint na de zomer met het ruimen van vierhonderd graven op de begraafplaats in Zuidwolde. Er is bijna geen plek meer en daarom moeten er graven weg.
De ruiming was al in februari aangekondigd. In 2020 zal ruimtegebrek ontstaan op de begraafplaats aan de Meppelerweg, als de graven niet verwijderd worden. Na de ruiming wordt de begraafplaats opnieuw ingericht.

Lees meer: Begraafplaats Zuidwolde gaat 400 graven ruimen

Het te ruimen deel heet Vak K en bestaat uit 8 rijen. De graven stammen vooral uit de jaren 1930 tot 1970. Het vak is maar een klein deel van de begraafplaats in Zuidwolde.

Historische waarde

Er zijn door de gemeente 25 graven aangewezen met een historische waarde of een bijzondere grafbedekking. Die worden gespaard en krijgen na de ruiming een nieuwe plek.
Nabestaanden zijn volgens de gemeente afgelopen jaar meerdere keren op de hoogte gesteld van de ruiming. Zij konden aangegeven of de stoffelijke resten bewaard moesten blijven. Die resten hebben inmiddels weer een plek op de begraafplaats gekregen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl