Grote zoektocht naar voortvluchtige inbrekers Hoogeveen

HOOGEVEEN - Drie inbrekers zijn vannacht op heterdaad betrapt tijdens een inbraak aan de Zuider Esweg in Zuidwolde. Eén verdachte, een 24-jarige man uit de gemeente Noordenveld, is aangehouden. Van de overige twee inbrekers ontbreekt op dit moment elk spoor.
Agenten hebben na een tip van een bewoner over de vluchtauto, de achtervolging ingezet. "In de omgeving van de Klaas de Raadstraat in Hoogeveen is de auto ergens tegenaan gebotst, waarop de verdachten er lopend vandoor gingen. Eén van hen is aangehouden. Naar de rest wordt op dit moment nog gezocht in de omgeving", tweet de politie Drenthe.
Opmerkelijk is dat bij een huis aan De Marsen in Zuidwolde vannacht ook een aantal inbrekers werd betrapt. Ook daar sloegen de boeven op de vlucht. Het is onduidelijk of het om dezelfde daders gaat, laat de politie weten.
De politie doet vandaag onder andere onderzoek in de buurt, vanmorgen vroeg werden een helikopter en honden ingezet om de inbrekers op te sporen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl