Meppel gaat op zoek naar meer extern geld voor renovatie Ogterop

Schouwburg Ogterop Meppel
Schouwburg Ogterop in Meppel © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De gemeente Meppel gaat 5 miljoen euro ophalen bij derden voor de omvangrijke renovatie van Schouwburg Ogterop. Dat is beduidend meer dan de 3,5 miljoen waarop wethouder Henk ten Hulscher mikte. Een fondsenwerver moet het geld binnen zien te halen.
De totale kosten van de vernieuwbouw van de Meppeler schouwburg worden op 18 miljoen ingeschat. Daarvan komt 1,5 miljoen van Ogterop zelf. In het plan van wethouder Ten Hulscher legt de gemeente 13 miljoen in en wordt de resterende 3,5 miljoen gezocht bij externe fondsen.

Ambitie

De SP stelde vanavond in de raadsvergadering een andere verdeling voor. "We gaan voor ambitie. Die 3,5 miljoen die er nu staat, is dat niet een beetje aan de veilige kant? Als het om zo veel geld gaat, moeten we dan niet hoger inzetten?", vroeg SP-fractievoorzitter Xander Topma zich af. "Met een verhoging van 1,5 miljoen voor derden hopen wij dat er het maximale uitgehaald kan worden voor de gemeente Meppel."
Minder geld vanuit de gemeente voor Ogterop geeft andere plannen meer ademruimte. CDA-raadslid Sandra Wolvekamp vroeg zich eerder al af welke offers de gemeente moet maken om de verbouwing van de schouwburg mogelijk te maken.
Het amendement van de SP kon op steun rekenen van Sterk Meppel, VVD, GroenLinks en CDA. Dat is een ruime meerderheid in de Meppeler gemeenteraad. "Het lijkt ons mooi om de fondsenwerver met wat meer ambitie op pad te sturen", reageerde Elisabeth Bakkenes van Sterk Meppel.

Realistischer

Wethouder Ten Hulscher had liever het bedrag van 3,5 miljoen aan extern geld intact gelaten. Dat is volgens hem realistischer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl