Hoogeveners vragen het vaakst auto-examen aan

Ook motorrijden wordt steeds populairder (Rechten: CBR)
Ook motorrijden wordt steeds populairder (Rechten: CBR)
ASSEN - In Hoogeveen werden het afgelopen jaar de meeste auto-examens gedaan in Drenthe. Per duizend inwoners werden er 30,7 examens aangevraagd. De gemeente Coevorden staat onderaan de lijst met 24,2 aanvragen.
De algemene tendens in Drenthe is dat de afgelopen drie jaar steeds meer auto-examens zijn aangevraagd. Dit past in het landelijke plaatje. In ruim driekwart van de gemeenten werden het afgelopen jaar meer examens afgenomen dan in 2015.

Steeds meer motorexamens

Diezelfde trend is te zien bij het behalen van het motorexamen. In de gemeente Assen wonen de meeste bewoners die graag met de motor op pad gaan: 3,2 per duizend inwoners. In Tynaarlo bewegen ze zich liever met een ander vervoersmiddel. Die gemeente staat onderaan met 1,4 personen.

Elf weken wachten

Drenthe scoort relatief goed op het gebied van wachttijd voor auto-examens. In Emmen en Assen moesten kandidaten eind juli gemiddeld drie weken wachten.
Landelijk gezien moet een kwart van de examenkandidaten zeven weken of langer wachten voor ze mogen afrijden. Barendrecht, Leiden en Rijswijk spannen de kroon. Voor je daar achter het stuur kan kruipen voor een examen moet je gemiddeld 11 weken wachten. Positieve uitschieters zijn Weert, Nijmegen en Urmond. Daar is de wachttijd slechts een week.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl