Deze week in de Drentse natuur: in een huifkar over het Dwingelderveld of op bezoek bij een imker

Ga op bezoek bij de imker en kom meer te weten over zijn bijen (Rechten: Pixabay)
Ga op bezoek bij de imker en kom meer te weten over zijn bijen (Rechten: Pixabay)
Het Dwingelderveld verkennen in een huifkar of speuren naar vossen bij het Boomkroonpad. We zetten elke week een aantal activiteiten voor je op een rij.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Huifkartocht over het Dwingelderveld

Samen met een gids van Natuurmonumenten trek je dinsdag of woensdag in een huifkar over het Dwingelderveld. Op meerdere plaatsen wordt gestopt voor een kleine wandeling. Vergeet niet om je aan te melden. Hier vind je meer informatie en kun je je opgeven.
Let op: Bij onweer en temperaturen boven de 30 graden gaat de tocht niet door. Geef daarom je mobiele telefoonnummer door bij het aanmelden. Natuurmonumenten belt als de tocht niet doorgaat.

Op bezoek bij de imker

Neem een kijkje achter de schermen bij imker Jans ter Bork in Balinge. Hij geeft woensdagavond een rondleiding over zijn erf en je bezoekt de bijen. Meer informatie over deze excursie vind je hier. Je moet je van te voren telefonisch (0593-565004) of per mail (fre.strating@concepts.nl) aanmelden.

Ontdek alles over de vos bij het Boomkroonpad

De Buitendag van Staatsbosbheer bij het Boomkroonpad staat donderdag in het teken van de vos. Begin met een speurtocht door de omgeving die helemaal gaat over vossen. Daarna kun je knutselen aan je eigen opbergkist. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl