Dielessen krijgt plek in IOC-commissie

Gerard Dielessen, links van koning Willem-Alexander, treedt toe tot de commissie communicatie van het IOC (Rechten: ANP Royal Images / Jerry Lampen)
Gerard Dielessen, links van koning Willem-Alexander, treedt toe tot de commissie communicatie van het IOC (Rechten: ANP Royal Images / Jerry Lampen)
SPORT - Gerard Dielessen uit Hijken, voorzitter van de Raad van Toezicht bij RTV Drenthe, neemt plaats in de commissie communicatie van het Internationaal Olympisch Comité. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF, waar Dielessen algemeen directeur is.
"Ik ben blij met mijn benoeming in deze belangrijke commissie'', zegt Dielessen. "Het IOC geeft hiermee aan dat zij onze inbreng en deskundigheid op het thema communicatie graag gebruikt voor de verdere ontwikkeling van hun communicatiestrategie. Ik vind het belangrijk dat nu vier Nederlanders lid zijn van commissies van het IOC."
Het IOC maakte de samenstelling bekend van alle 26 commissies waarmee gewerkt wordt. Rita van Driel, bestuurslid van het Internationaal Paralympisch Comité en medewerker van NOC*NSF, blijft lid van de coördinatiecommissie voor de Winterspelen van 2022 in Peking. Ze gaat daarnaast deel uitmaken van de commissie Vrouwen in de sport, waar Marijke Fleuren al in zat. Geert Corstens blijft lid van de ethische commissie van het IOC.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl