Pinnende oplichter in Paterswolde te zien in Opsporing Verzocht

Een pinautomaat
Een pinautomaat © ANP
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan een oplichtingszaak waarbij geld is opgenomen bij een pinautomaat in Paterswolde.
Een inwoonster van de Friese gemeente Opsterland probeerde eind januari dit jaar via een online verkoopplatform spullen te verkopen. Beelden van een man die het buitgemaakte geld vervolgens opnam bij een pinautomaat in Paterswolde worden getoond.

'Veilige rekening'

Het slachtoffer bood online spullen te koop aan en werd door iemand benaderd die daar belang bij had. Om er zeker van te zijn dat de spullen zouden worden opgestuurd vroeg de koper om een online verzendlabel. De koper stuurde de verkoopster naar een webpagina waar ze gegevens invulde.
Kort daarna werd de vrouw gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar waarschuwde dat criminelen bij haar bankrekening konden komen en ze snel haar geld moest overmaken naar een andere, veilige rekening. Het geld werd op de rekening van een crimineel overgemaakt en vervolgens werd er geld van die rekening gepind in Paterswolde.
De beelden, met daarin de pinner, zijn morgenavond te zien rond 20.30 uur op NPO2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl