Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Altijd al eens in een brouwerij willen kijken? Zaterdag kun je terecht in Hoogeveen (Rechten: ANP/Evert Elzinga)
Altijd al eens in een brouwerij willen kijken? Zaterdag kun je terecht in Hoogeveen (Rechten: ANP/Evert Elzinga)
ASSEN - Het hete zomerweer lijkt voorlopig even ingeruild te zijn voor wat koelere temperaturen. Misschien een goede aanleiding om weer leuke activiteiten te gaan doen! We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.
Wil je weten of je dit weekend een korte of lange broek aan moet doen? Wij
je graag.

Nachtvlinders spotten op het Dwingelderveld

Nachtuilen en vroege vogels moeten vannacht naar het Dwingelderveld. Daar kun je onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten bijzondere nachtvlinders spotten. Belangstellenden moeten zich om 21.45 uur bij het bezoekerscentrum melden. De avond duurt tot 02.00 uur.

Kijkje in een brouwerij

Toe aan een lekker verfrissend biertje? Dan kun je zaterdag terecht bij Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen. Je kunt tijdens de open inloopmiddagen kennismaken met de brouwers en vragen stellen over het brouwproces en de filosofie van de brouwerij. Je kunt van de gelegenheid gebruik maken om een speciaalbiertje te bestellen en deze te proeven in de proefruimte in de brouwerij. Of geniet van een miniproeverij aan de bar. Aanvang: 14.00 uur.
Lees meer: ​'Het is begin augustus en het zomerbier is al op'
Oogstdag Dwingeloo
Het pittoreske Lhee is zaterdag het toneel voor het oogsten van koren. Op verschillende locaties tussen de Saksische boerderijen is er voor jong en oud veel te zien en te beleven. Zo kun je meedoen aan demonstraties en kun activiteiten bijwonen. Je krijgt een compleet beeld hoe vroeger het koren werd geoogst en tot eindproduct werd verwerkt. Om 10.00 uur wordt er begonnen met het oogsten.

Schots en Schief

Schots en Schief is een blijspel in drie bedrijven en een uitgave van het Huus van de Toal in Beilen. Op zaterdag kun je van het verhaal genieten. Schots en Schief speelt zich af in en om het café Martens van Geesje en Marten Martens. Een grondruil is het onderwerp van het stuk en zorgt voor hilarische momenten. De voorstelling begint om 20.00 uur. Meer informatie op de website van theatergroep Zweeloo.

Trekkerslep Hooghalen

Even tijd voor wat motorgeweld, want op zaterdag kun je terecht in Hooghalen tijdens het jaarlijkse Trekkerslep. Aan de Beilerweg wordt zaterdag de tweede en laatste dag van dit feest gehouden. Welke trekker trekt de sleepwagen zo ver mogelijk? Daar gaat het om bij de Trekkerslep. Informatie vind je op de website van Trekkerslep.

Wandelen met reeën op het Dwingelderveld

Altijd al een ree in het wild willen zien? Zaterdagavond kan het. De gids neemt je mee naar plekken waar vaak reeën worden gezien. Maar de natuur heeft nog veel meer moois te bieden als het begint te schemeren. Informatie over kosten, tijden en kleding kun je hier vinden.
Lees meer: ​Mosonderzoek op hunebedden wijst uit: Drentse lucht steeds viezer
Dag van het Hunebed
Tijdens de dag van het hunebed kun je in het Hunebedcentrum in Borger zelf amuletten maken, broodjes bakken, zwerfstenen gooien of meegaan met een wandelexcursie. Je kunt je op zondag om 11.00 uur melden bij de receptie.

Dag van het Paard in Orvelte

Nog een 'dag van...' Deze keer staat het paard centraal, en wel in Orvelte. Je kunt zondag vanaf 10.30 uur genieten van diverse shows met paarden. Zo is er onder andere ringsteken en kun je op pony's rijden. "Voor jong en oud een mooi evenement", meldt de organisatie.

Caraïbische ritmes & The Sexy Spooners

Tijd voor muziek! Leef je zondag helemaal uit op swingende Caraïbische ritmes. Niet alleen heel leuk om te zien, maar je gaat ook zelf aan de slag door zelf te ervaren hoe het is om Caraïbische muziek op een djembé te maken.
Ook maakt de band The Sexy Spooners er een swingende zondag in de Gouverneurstuin van. Het feest begint op zondag om 13.00 uur.
Bovenstaande is een greep uit alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een fijn weekend toe en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl