Ontsnapte gedetineerde uit PI Veenhuizen snel weer opgepakt

Norgerhaven
Gevangenis Norgerhaven in Veenhuizen © RTV Drenthe/Marjolein Knol
Een gevangene van de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen wist maandagmiddag de locatie Norgerhaven te ontvluchten. De man was aan het werk op het arbeidscomplex binnen de hekken van de gevangenis. Waarschijnlijk kon hij de gevangenis ontvluchten door zich te verstoppen in een vrachtwagen die goederen had afgeleverd op het terrein.
De politie werd ingeschakeld nadat de ontsnapping werd opgemerkt. De gedetineerde werd door de politie gevonden in de omgeving van Huis ter Heide. De man werd volgens de woordvoerder van de gevangenis snel opgepakt en teruggebracht naar de PI. De komende twee weken zit hij in de isoleercel opgesloten.

Onderzoek

Het is niet de eerste keer dat iemand ontsnapt uit de gevangenis is Veenhuizen. In april 2019 ontsnapte ook al een gevangene uit de PI Veenhuizen, toen uit de locatie Esserheem. De gedetineerde werd teruggevonden in het Groningse Kropswolde.
De Penitentiaire Inrichting in Veenhuizen start een onderzoek naar wat zich maandag heeft afgespeeld. Waar nodig zal het interne processen aanpassen of aanscherpen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl