Zilveren Griffel voor kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk

Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk
Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk © RTV Drenthe / Janet Oortwijn
Kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk uit Emmen heeft een Zilveren Griffel uitgereikt gekregen voor zijn boek Gozert. Koolwijk is één van de elf kinderboekenschrijvers die de prijs heeft mogen ontvangen. De Zilveren Griffel wordt uitgereikt aan schrijvers van de beste jeugdboeken van het afgelopen jaar.
Gozert gaat over het verzonnen vriendje van Ties, die door zijn eigen fantasie steeds verder in de problemen komt. Toen Koolwijk afgelopen zaterdag een signeersessie hield in een boekenwinkel, kwam iemand hem tot verbazing van de schrijver zelf de onderscheiding overhandigen.

'Rot op'

"Rot op. Ik kwam niet verder dan die twee woorden", reageert Koolwijk via zijn Facebookpagina toen de Zilveren Griffel tevoorschijn werd gehaald. Hij dacht dat hij in de maling werd genomen, maar het bleek echt waar te zijn. "Serieus joh? Zo ongelofelijk blij mee", voegde Koolwijk eraan toe.
De Emmenaar moest de onderscheiding nog tot vanmiddag geheim houden, maar na 16:00 uur mocht het hoge woord eruit. "Drie dagen lang heb ik hier met bijna niemand over gesproken. Vet moeilijk", lacht hij. "En nu zijn de drie dagen voorbij en mag ik het van de daken schreeuwen."

Gouden Griffel?

Koolwijk is overigens ook nog in de race voor Gouden Griffel, de prijs voor beste kinderboek. De winnaar wordt bekendgemaakt aan het begin van de Kinderboekenweek in oktober.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl