ProRail plaatst flitscamera's bij overweg

Spoorwegovergang
ProRail plaatst flitscamera's bij overweg © De Vries Media
ProRail gaat 'flitscamera's' plaatsen bij overwegen. Volgens het spoorbedrijf rijden automobilisten en ander verkeer nog te vaak een spoorwegovergang over wanneer de rode knipperlampen knipperen en de slagbomen sluiten, omdat er een trein nadert. ProRail wil deze "levensgevaarlijke acties" een halt toe te roepen. Weggebruikers die zich niet aan de verkeersregels houden kunnen straks altijd een bekeuring verwachten, aldus het spoorbedrijf.
Bij de camera's worden weggebruikers niet echt geflitst. Het camerasysteem analyseert de beelden en slaat bij een mogelijke overtreding de beelden op. De camerabeelden worden vervolgens bekeken door buitengewoon opsporingsambtenaren. Als een kenteken in beeld komt bij een overtreding, krijgt de bestuurder een bekeuring thuisgestuurd.
Om voetgangers en fietsers te controleren, gaan boa's regelmatig herkenbaar en onherkenbaar naar overgangen. Voor automobilisten, motorrijders en vrachtwagens is het boetebedrag 250 euro. Brom- en snorfietsen kunnen bij overtreding rekenen op 170 euro boete.
Het is nog niet bekend waar en wanneer de camera's geplaatst gaan worden in Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl