Slag om Norg prooi voor Jan Willem van Schip

WIELRENNEN - Jan Willem van Schip heeft de zevende editie van de Slag om Norg gewonnen. De renner van Roompot versloeg in de sprint de Amerikaan Robin Carpenter (Rally Cycling).
"Hier heb ik het voor gedaan. Deze wedstrijd heb ik rood omcirkeld. Ik heb honderdmiljard uur met m'n huisgenoot Taco van der Hoorn in Wageningen in het rood gereden en dat betaalt zich gewoon uit", jubelt Van Schip na afloop.

"Ik gleed gewoon op m'n bek"

De 23-jarige Roompot-renner kwam tijdens de koers nog ten val. "Ik weet niet wat het was. Er lag wat grind en ik gleed gewoon op m'n bek", verklaart Van Schip die vrij snel de aansluiting weer kon vinden.
De derde plaats was voor Rick van Breda.

Koersverloop

Al na 15 kilometer koers gingen Van Breda (Monkey Town) en de Italiaan Edoardo Affini (SEG racing) er samen vandoor. Na 30 kilometer kregen zij gezelschap van nog eens vier mannen. Onder wie de winnaar van de Ronde van Drenthe van 2017, Jan Willem van Schip. Daarnaast sloten ook landgenoten Luuc Bugter en Marten Kooistra aan, samen met de Amerikaan Robin Carpenter.
Later maakte zijn landgenoot Brendan Rhim solo de oversteek. De maximale voorsprong van de zeven leiders liep op tot 3 minuten en 45 seconden.

"Ik dacht ik bluf gewoon"

Uiteindelijk werd het een tweestrijd tussen Van Schip en Carpenter, waarbij de Nederlander de snelste was en met de armen in de lucht over de finish kwam.
"Die gast reed hard man. Ik moest bijna lossen. Maar ik dacht ik bluf gewoon en ik blijf gewoon in z'n wiel zitten. En met het sprinten had ik gewoon een mooi plannetje gemaakt en ik heb hem gewoon geklopt", besluit Van Schip.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl