Politie krijgt zes tips over pinnende oplichter in Paterswolde

Pinnen Pinautomaat Geld opnemen
In Opsporing Verzocht werden beelden getoond van een man die, na de oplichting, het geld opnam. Foto ter illustratie © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media
Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, met daarin een oplichtingszaak waarbij geld is gepind in Paterswolde, heeft de politie zes tips binnengekregen. Dat meldt Politie Drenthe op Twitter.
Tijdens de uitzending werden beelden getoond van de man die, na de oplichting, het geld opnam bij een pinautomaat aan de Hoofdweg in Paterswolde.

'Veilige' rekening

Een destijds 62-jarige inwoonster van de Friese gemeente Opsterland probeerde eind januari via een online verkoopplatform spullen te verkopen. Ze werd door iemand benaderd die daar belang bij had. Om er zogenaamd zeker van te zijn dat de spullen zouden worden opgestuurd, vroeg de koper om een online verzendlabel. De koper stuurde de verkoopster met een link door naar een echt lijkende webpagina, waar ze gegevens invulde.
Kort daarna werd de vrouw gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar waarschuwde dat criminelen bij haar bankrekening konden komen en ze snel haar geld moest overmaken naar een andere, 'veilige' rekening. Het geld werd op de rekening van een crimineel overgemaakt en vervolgens werd er geld van die rekening gepind in Paterswolde.

Herhaling

De uitzending van Opsporing Verzocht wordt vanmiddag herhaald op NPO1, om 16.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl