FC Emmen wint van ADO Den Haag bij eredivisiedebuut

FC Emmen viert een goal tegen ADO Den Haag (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - FC Emmen is het debuutseizoen in de eredivisie fantastisch begonnen. ADO Den Haag, de nummer 7 van het afgelopen seizoen, werd in de hofstad met 2-1 geklopt.
ADO Den Haag was het grootste deel van de eerste helft de sterkere ploeg, maar de eerste goal viel aan de andere kant. Glenn Bijl legde van afstand aan en schoot de bal achter doelman Indy Groothuizen. Bijl gaat daarmee de geschiedenisboeken in als eerste doelpuntenmaker in de eredivisie voor FC Emmen.
Vlak voor rust tekende Anco Jansen voor de 0-2. Wouter Marinus ging het strafschopgebied in en werd aangetikt. Scheidsrechter Martens wees naar de stip en Jansen schoot de bal beheerst door het midden.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Emmen ijzersterk uit de startblokken. Anco Jansen, Luciano Slagveer en Caner Cavlan kregen kansen op de 0-3, maar verzuimden de goal te maken. Uiteindelijk viel de treffer aan de overkant. Een schot van Sheraldo Becker werd van richting veranderd door Nicklas Pedersen en verdween achter Kjell Scherpen.
Daarna was het vooral ADO Den Haag wat de klok sloeg. De Hagenaren kregen grote kansen op de gelijkmaker, maar Emmen hield stand, mede dankzij twee uitstekende reddingen van Kjell Scherpen. In de slotfase hadden Anco Jansen en Wouter Marinus in de counter de 1-3 nog kunnen binnenschieten, maar beide spelers faalden in de afronding. In de extra tijd kwam de zege niet meer in gevaar.