Rodermarktparade vervangen door scholenoptocht en kermiskoers

Lammert Kalfsbeek Roden
Lammert Kalfsbeek, voorzitter van Volksvermaken Roden © RTV Drenthe/Mathijs Renkema
Hoewel Volksvermaken Roden en het bestuur van de NoorderExpo alles in het werk stellen om eind september een mooie Rodermarktfeestweek aan het publiek voor te schotelen, kan er vanwege corona toch een streep door de Rodermarktparade. In plaats daarvan worden er een scholenoptocht en een wielercriterium georganiseerd.
In gesprek met De Krant vertelt voorzitter Lammert Kalfsbeek van Volksvermaken Roden dat een versierde scholenoptocht op zaterdagmiddag 25 september de Rodermarktparade enigszins moet vervangen. Alle basisscholen in het dorp doen mee en mogen zelf een thema verzinnen. Afgelopen weekend werden de eerste onderstellen voor de optocht uitgereikt. De optocht begint om één uur op de laatste zaterdag van september.

Kermiskoers

Om vier uur die middag begint er een zogenoemde kermiskoers, een wielercriterium van 100 kilometer. Renners, die zich inmiddels al kunnen inschrijven via de site van de KNWU, rijden rondjes van 1,2 kilometer. Start en finish zijn op de Brink, zoals dat ook met de Lus van Roden ieder jaar het geval is. De Lus is net als vorig jaar afgelast, maar met de kermiskoers komt er tóch een wielerevenement naar Roden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl