Emmen aast op provinciale subsidie voor verbetering centrum

Ingang Rensenpark met Biochron en Dromedaar
Onder meer de entreezone van het Rensenpark wordt aangepakt © RTV Drenthe / Sander Foekens
De gemeente Emmen heeft ruim 4,5 miljoen euro subsidie bij de provincie aangevraagd uit het Regiostedenfonds. Hiermee wil de gemeente de fietsbereikbaarheid van het centrum van Emmen verbeteren, net als het centrum van Emmen zelf.
"Het doel van de Regiostedenfonds is om de binnensteden in Drenthe te versterken en om deze compacter en toekomstbestendiger te maken", zegt wethouder Guido Rink. "De binnensteden worden daarmee aantrekkelijker en makkelijker bereikbaar voor een bezoek aan het centrum op de fiets."

Fietsparkeren uitbreiden

Ook is het de bedoeling om het fietsparkeren bij het stationsgebied uit te breiden. Er wordt hierbij gekeken om de Kerkhoflaan in te richten tot fietsstraat en de fietsverbinding met de Angesloërdijk aan te passen.

Meer groen

De gemeente Emmen wil ook het hart van de binnenstad aanpakken. Hieronder valt het gebied tussen winkelcentrum De Weiert, Wildlands, het Rensenpark en het Oude Centrum. Daarin wordt gekeken naar de vergroening van de entreezone van het Rensenpark en het Mondriaanplein. Ook wil de gemeente Emmen een bijdrage voor de verhuizing van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) hier uit halen, net als de herinrichting van het Kompasplein van Wildlands.

Leegstand terugdringen

Daarnaast is het de bedoeling dat er een bijdrage naar het ontwikkelfonds Emmen Centrum gaat. Dat is het fonds waarin aan- en verkoop van vastgoed en gronden in het centrumgebied mogelijk gemaakt wordt. Daarnaast om initiatieven te ondersteunen voor transformatie en ontwikkeling van vastgoed. Het doel hiervan is om leegstand te verminderen door het winkeloppervlak terug te dringen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl