Dit weekend in de Drentse natuur: 18 en 19 augustus

Zondagochtend kun je wandelen langs de Reest (Rechten: Free Nature Images / Hans Dekker)
Zondagochtend kun je wandelen langs de Reest (Rechten: Free Nature Images / Hans Dekker)
Het is weer weekend dus tijd om lekker de natuur in te gaan. Dit weekend staan er meerdere wandelingen en fietstochten op het programma. Waar? Dat lees je hier.
Wil je weten wat er nog meer te doen is in de Drentse natuur? Je leest het in de
.

Fietstocht Lhee

Het Drentse Landschap en het Oermuseum houden zaterdag een fietstocht van Dwingeloo naar Lhee. Lhee is een oud dorp, waar duizenden jaren geleden al mensen wonen. Tijdens de tocht, die begeleid wordt door twee gidsen, zie je sporen van de ijstijd. Klik hier voor meer informatie.

Op zoek naar reeën

Reeënliefhebbers kunnen dit weekend lekker naar buiten en zowel met Staatsbosbeheer als met Natuurmonumenten op zoek naar reeën. Pak om 19.30 uur de fiets om met een gids van Staatsbosbeheer reeën te zoeken de Hondsrug. Meer informatie over deze tocht vind je hier.
De tocht van Natuurmonumenten begint iets eerder, om 19.00 uur en is te voet. Samen met een gids ga je op zoek in het Dwingelderveld. Meer informatie over deze wandeling vind je hier.

Wandeling over de Reest

Voor een zondagochtendwandeling kun je richting de grens met Overijssel. Daar loop je met een gids door het Reestdal in de omgeving van Oud Avereest en De Wildenberg. Klik hier voor meer informatie.
Zoek je meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl