Gebroken middenvoetsbeentje houdt Andringa van WK volleybal

Robbert Andringa gaat niet mee naar het WK volleybal (Rechten: Robbert Andringa)
Robbert Andringa gaat niet mee naar het WK volleybal (Rechten: Robbert Andringa)
VOLLEYBAL - Robbert Andringa uit Assen heeft vandaag tijdens de training op Papendal een middenvoetsbeentje gebroken. Hierdoor moet hij het WK volleybal in Italië en Bulgarije aan zich voorbij laten gaan.
"Het is flink balen", zegt Andringa. "Ik landde verkeerd na een aanval. Dat gebeurt wel iets van vier keer per week, maar dan zijn de gevolgen minder groot. Ik verstapte me iets en dacht, net als mijn fysio, dat er iets met mijn enkel was. Voor de zekerheid zijn er foto's gemaakt en toen bleek dat er een middenvoetsbeentje gebroken is. Er zit nu gips omheen." Over twee weken worden er weer foto's gemaakt.
Morgen vertrekt de Nederlandse selectie naar Brazilië voor een reeks oefeninterlands. Daar speelt het herenteam meerdere wedstrijden tegen dit land, op meerdere plaatsen.
De eerste WK-wedstrijd van Nederland is op 12 september, met Canada als tegenstander. Andringa vindt het lastig in te schatten wat de kansen zijn voor Nederland. "We zitten onder meer bij Brazilië en Frankrijk in de groep, dus ik kan niet zeggen dat we dit wel even doen. Ik was in ieder geval graag meegegaan om te helpen."
Het is nog niet bekend wie Andringa vervangt op het WK.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl