Onbekende gaat er tijdens testrit in Hoogeveen vandoor met motor

Gestolen motor van Jager Motoren in Hoogeveen
De motor van Jager Motoren in Hoogeveen die werd gestolen © Marcel van Slooten
Een onbekende man is er tijdens een testrit op een motor van Jager Motoren in Hoogeveen vandoor gegaan. Het ging om een BMW S 1000 RR M oftewel 'de crème de la crème onder de motoren', aldus verkoper Marcel van Slooten. De motor heeft een waarde van bijna 25.000 euro.
"De man belde ons woensdag op en zei dat hij geïnteresseerd was in één van onze motoren en een testrit wilde maken", begint Van Slooten het verhaal. Er werd een afspraak gemaakt.
De volgende dag kwam de man langs. Van Slooten had de motor alvast voor hem klaargezet. Voorafgaand aan het proefritje werd een proefritformulier ingevuld en een groene kentekenplaat op de motor gezet. Ook liet de man zijn rijbewijs achter. "Toen de man hier eenmaal was, gaf hij aan dat hij twijfelde tussen twee motoren", vertelt Van Slooten. De man stapte op de S 1000 RR om zijn proefrit te maken en Van Slooten zou een tweede motor klaarzetten.

Telefoontje

Vijf minuten na het vertrek van de man kreeg Van Slooten een telefoontje. "Iemand belde ons met het verhaal dat er bij een tankstation in de buurt drie mannen een motor met een groene kentekenplaat aan het volgooien waren met een jerrycan." Op dat moment gingen bij de verkoper alle alarmbellen af. Op zijn motor reed hij snel naar het tankstation, maar de mannen waren hem twee minuten te snel af. "Toen hebben we meteen 112 gebeld."
Het kenteken van de motor werd in het politiesysteem opgenomen voor automatische kentekenherkenning door camera's op de weg, maar tevergeefs. Jager Motoren heeft dezelfde dag nog aangifte gedaan.

Onbekende

Al snel kwamen ze er bij de motorzaak achter dat het opgegeven telefoonnummer en woonadres niet klopten. Ook het afgegeven rijbewijs bleek vals te zijn. "De letters erop waren iets anders", legt Van Slooten uit. "Het enige dat we hebben is zijn gezicht op de beelden van de beveiligingscamera's."
Jager Motoren deed een oproep om tips binnen te krijgen. Daaruit is nog niets bruikbaars naar voren gekomen.

En nu?

"De diefstal wordt nu opgepakt door de politie", vertelt Van Slooten. "Dit is ons nog nooit eerder gebeurd en ik heb het ook niet eerder gehoord in deze branche. We zijn nu aan het onderzoeken of we in de toekomst een track and trace-systeem kunnen gebruiken tijdens de proefritten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl