Deel Vrijbuiter overgenomen, toekomst megastore Roden nog onzeker

RODEN - De curator van kampeerwinkel Vrijbuiter heeft een overnamekandidaat gevonden voor tentenmerk De Waard. De Nederlandse Sunshine Group neemt de fabriek in Tsjechië en de losstaande winkel in Heerde over.
Ook het atelier in Roden, waar tenten worden gerepareerd, komt waarschijnlijk in handen van de Sunshine Group.

Onzekere toekomst

De toekomst van de vier megastores, waaronder de vestiging in Roden, blijft voorlopig nog onzeker. De winkels blijven voorlopig wel open, maar zijn niet meegenomen in de verkoop. Wel neemt de Sunshine Group de zakelijke activiteiten van de Vrijbuiter over.
Directeur Ivo Richaers heeft een dubbel gevoel. Enerzijds is hij blij dat De Waard overgenomen is, aan de andere kant hoopte Richaers dat De Waard en de Vrijbuiter samen een nieuwe eigenaar zouden krijgen. "Helaas waren de biedingen er daar niet naar. We hadden het liever bij elkaar gehouden, dus het is een beetje bitterzoet", vertelt Richaers.
Over de toekomst van de winkel van Vrijbuiter kan hij nog weinig zeggen. Richaers: "Ik weet simpelweg niet hoeveel geïnteresseerden er nog zijn, want dat ligt bij de curator. Er zijn in ieder geval gesprekken met meerdere kandidaten, dus de kans is zeker niet nul."

Faillissement

Twee weken geleden werd de Vrijbuiter failliet verklaard. De driehonderd medewerkers van het bedrijf werden ontslagen, maar zijn voorlopig nog wel aan het werk omdat de winkels open blijven. Zo'n veertig partijen toonden interesse in de overname.
De Sunshine Group is eigenaar van meerdere ondernemingen op het gebied van kamperen. Onder meer voortentmerk Doréma en vouwwagenmaker Alpenkreuzer vallen onder het concern.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl