Honderden mensen demonstreren in Emmen tegen beleid kabinet Rutte

Demonstratie Nederland in Verzet in Emmen
Demonstratie Nederland in Verzet in Emmen © RTV Drenthe
Zo'n vijfhonderd mensen demonstreerden vanmiddag in Emmen. De protestactie is georganiseerd door Nederland in Verzet, een groep die het niet eens is met het beleid van het kabinet Rutte.
"Tien jaar wanbeleid kabinet Rutte", zegt initiatiefnemer Michel Reijinga. "De zorg, de bedden, de ziekenhuizen, de scheuren in de grond in Groningen, het stikstofbeleid waar de boeren de dupe van zijn. Rutte stapt op vanwege de toeslagenaffaire en komt terug alsof er niks is gebeurd."
De groep kreeg landelijke bekendheid door demonstraties tegen de coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam. De onvrede is groot, volgens Reijinga. "Uitgerekend vandaag roept iedereen we zijn weer vrij, maar we zijn helemaal niet vrij. Ik hoef geen injectie en ik hoef geen nazipaspoort, we willen kunnen doen en laten wat we willen."
De demonstratie begon op de parkeerplaats bij het gemeentehuis aan de Vreding. Na een aantal toespraken liepen de demonstranten een ronde door het centrum. De gemeente Emmen laat weten dat de demonstratie rustig is verlopen. Morgen is de groep in Maastricht.
Nederland in Verzet demonstreerde vanmiddag in Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl