Stelling: Ik rijd liever om dan over een brug

Rijd jij liever om dan over een brug? (Rechten: EPA/Luca Zennaro)
Rijd jij liever om dan over een brug? (Rechten: EPA/Luca Zennaro)
GENUA - Het brugongeluk in de Italiaanse stad Genua heeft ook in andere Europese landen discussies over infrastructuur aangewakkerd. Veel mensen vragen zich af of vergelijkbare bruggen in hun omgeving wel veilig zijn.
schrijft dat er onder meer in Frankrijk veel gedoe is over een pas verschenen rapport, waarin staat dat achthonderd bruggen in het land in slechte staat verkeren. Ook bij onze zuiderburen in België zijn er zorgen, bijvoorbeeld over een viaduct in Gent. Dat is net als de Morandi-brug in Genua in de jaren '60 gebouwd met dezelfde soort materialen.
In ons land zijn de bruggen volgens Rijkswaterstaat allemaal veilig, maar er zijn veel Nederlanders die nog op vakantie gaan of op vakantie zijn en door Europese landen moeten rijden.

Stelling

Durf jij in Europa nog over een brug te rijden, of rijd je liever een stukje om?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Bij onze vorige stelling wilden we graag weten of Drenten voor hun plezier sporten. Ruim 66 procent zegt sporten leuk te vinden. Er stemden 1.845 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl