Pilot met hondenlosloopplek in Eelde

Hond
Pilot hondenlosloopplek in Eelde © Pixabay
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo heeft het grasveld aan de Burgemeester Legroweg in Eelde, naast de Baggelwiekenplas, aangewezen als hondenlosloopplek. Het gaat om een pilot van een jaar.
Het idee voor de losloopplek komt van een inwoonster. Wethouder Pepijn Vemer: "De buurt heeft overwegend positief gereageerd. Daar staat of valt zo'n initiatief mee. Natuurlijk zijn er mensen die hun bedenkingen hebben. Ik ben blij dat zij van zich hebben laten horen. Wij nemen hun opmerkingen serieus en houden hier rekening mee in de uitwerking van de pilot." Na een jaar wil de gemeente gaan evalueren.
De initiatiefneemster is verantwoordelijk voor het legen van de afvalbakken. Zij is het aanspreekpunt voor omwonenden, al kunnen mensen ook terecht bij de gemeente. Tynaarlo plaatst een bord met de spelregels en een hondenpoepafvalbak. De initiatiefneemster moet zorgen voor een hekwerk.
Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht. Om het loslopen mogelijk te maken heeft het college een zogeheten aanwijsbesluit genomen. Het is mogelijk voor belanghebbenden om daar bezwaar tegen te maken. Dat kan gedurende zes weken.

Pilot Pinksterbloem gaat niet door

Het plan was om ook bij de Pinksterbloem in Eelde een pilot te starten voor een hondenlosloopplek. Deze pilot gaat niet door. Volgens het college is er in de buurt te weinig draagvlak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl