Beachvolleybalster Katja Stam uit Klijndijk door naar Olympische Spelen

Katja Stam Beachvolleybal
Katja Stam in actie tijdens de finale van de Continental Cup Final Beachvolleybal © ANP / Ronald Hoogendoorn
BEACHVOLLEYBAL - Beachvolleybalsters Katja Stam (22) uit Klijndijk en teamgenoot Raïsa Schoon (19) mogen Nederland vertegenwoordigen als tweede vrouwenteam op de Olympische Spelen van Tokio. Het jonge duo versloeg vandaag in Den Haag het koppel Marleen Ramond-Van Iersel/Pleun Ypma in twee sets: 21-11 21-13.
Nederland pakte gisteren op het olympisch kwalificatietoernooi in Den Haag een extra ticket voor de Spelen door Rusland te verslaan. Schoon en Stam wonnen het beslissende duel tegen de Russinnen. Het duo moest vandaag met het koppel Van Iersel/Ypma in een rechtstreeks duel uitmaken wie over enkele weken in Tokio actief mag zijn. Sanne Keizer en Madelein Meppelink waren op basis van hun positie op de olympische ranglijst al zeker van deelname aan de Spelen.
Stam en Schoon openden sterk en liepen al snel uit naar een 8-3-voorsprong. De setwinst kwam nooit in gevaar 21-11. Ook in de tweede set waren het Stam en Schoon die meteen afstand namen. Bij 20-13 was het bij het tweede matchpoint raak.

Mannen

De mannen slaagden er in Den Haag niet in een extra ticket te veroveren. Alleen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die brons pakten bij Rio 2016, hadden zich rechtstreeks geplaatst. Op het OKT verloor Nederland van Zwitserland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl