Opnieuw deelnemersrecord bij Veldslag om Norg

Nog nooit deden zoveel deelnemers mee aan de Veldslag om Norg (Rechten: Kim Stellingwerf)
Nog nooit deden zoveel deelnemers mee aan de Veldslag om Norg (Rechten: Kim Stellingwerf)
MOUNTAINBIKEN - De teller van het aantal deelnemers voor de Veldslag om Norg staat op 1.617. Een record.
Eigenlijk zou de inschrijving sluiten bij een aantal van 1.500, maar vanwege de populariteit krijgen mountainbikers tot zaterdag 22.00 uur de kans om deel te nemen aan het sportevenement.
Vorig jaar werd er ook een deelnemersrecord gevestigd. Toen meldden zich 1.400 mountainbikers aan de start.

Op vakantie

Marco Bos van de organisatie is blij met de populariteit. "Het heeft ons eerlijk gezegd wel verbaasd. 1.500 zouden we al een heel mooi aantal vinden als organisatie, maar daar gaan we nu dik overheen", zegt Bos. "Ik was op vakantie en had de inschrijvingen even een tijdje niet in de gaten gehouden, dus ik was erg verrast toen het ineens al over de 1.600 ging."
Normaal wordt er bij het evenement aangekondigd dat mensen nog zoveel dagen hebben om in te schrijven. Dat is nu niet gedaan, vandaar dat geïnteresseerden nog tot zaterdag de kans hebben om zich aan te melden.

Halve liters bier

Bos heeft wel een idee hoe het komt dat steeds meer sporters meedoen aan de Veldslag om Norg. "We luisteren goed naar onze deelnemers. Na elke editie sturen we een enquête de deur uit." Vorig jaar kreeg Bos bijvoorbeeld te horen dat drie lussen op het parcours ietwat rommelig was.
"Dat hebben we dit jaar ook aangepast. We hebben nu één grote ronde. En we starten niet meer met duizend man tegelijk, maar per 400. Dat voorkomt opstoppingen", zegt de organisator. Die er nog een belangrijke verandering wil vermelden. "Er zijn dit jaar ook halve liters bier te krijgen", grapt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl