Kjell Scherpen platgebeld door zaakwaarnemers

Kjell Scherpen met een stijlvolle redding tegen ADO Den Haag (Rechten: Gerrit Rijkens)
Kjell Scherpen met een stijlvolle redding tegen ADO Den Haag (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Maandag stond de teller op tien, maar inmiddels gaat het al richting de twintig. Zaakwaarnemers om precies te zijn. Ze staan in de rij voor de 'portier van twee meter vier', zoals De Telegraaf FC Emmen-doelman Kjell Scherpen noemde na afloop van de openingswedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag.
"Maar ze hebben pech", aldus Scherpen in
, het nieuwe programma op TV Drenthe dat iedere donderdag wordt uitgezonden.

'Heb een prima zaakwaarnemer'

De 18-jarige doelman kon in het begin van de week de 'lol' er nog wel van inzien, maar inmiddels is dat veranderd. "Bij de tiende vond ik het wel genoeg. Maar ik ben netjes gebleven, heb ze allemaal keurig een bericht gestuurd dat ik een prima zaakwaarnemer heb (Edwin Olde Riekerink, red.).

'Toekomstig doelman van Oranje'

Niet alleen bij zaakwaarnemers was de pas 18-jarige Emmenaar hot, ook journalisten en analisten waren lovend over het optreden van de goalie. "De complimenten van Gertjan Verbeek waren het meest bijzonder." De oud-coach van onder andere Feyenoord, Heerenveen en Heracles zei op FOX dat hij in Scherpen de toekomstige doelman van Oranje ziet. "Om die woorden moest ik wel glimlachen. Mooi als zo iemand dat zegt. Het geeft me nog meer motivatie om het waar te laten maken."

Scherpen praat zoals ie afgelopen zondag keepte: Rustig en nuchter. Maar ook een nuchtere Drent heeft dromen blijkt als we in de slaapkamer staan van het talent. Een megaposter van De Kuip onthult zijn ultieme wens. "Ik ben al heel lang fan van Feyenoord. Nu ik mijn eerste doel, keepen in de hoofmacht van FC Emmen, heb bereikt ga ik vol voor de tweede mijlpaal: vaste doelman van Feyenoord worden. Of ik de kwaliteiten heb? Ja, dat denk ik wel. Nu is het aan mij om het waar te maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl