Beleefpad Loek de Roek in Echten krijgt opknapbeurt

Roekpad Echten
Het Roekpad in Echten krijgt een opknapbeurt © RTV Drenthe/Roy Schutte
Het Loek de Roekpad naast Visio Huis te Echten gaat op de schop. Nadat de zelfgebouwde speeltoestellen werden afgekeurd, knapt Stichting Kraaienbosch het beleefpad voor 40.000 euro op.
Eind juli worden er nieuwe speeltoestellen langs de wandelroute geplaatst. "Dat zijn allemaal gecertificeerde toestellen, we zijn heel blij dat we die kunnen plaatsen", zegt voorzitter Jeanette von der Heide. "Het heeft allemaal lang genoeg geduurd."

Toestellen onbruikbaar

Jaren geleden werd het Roekpad aangelegd door dorpsbewoners. Alle zintuigen worden onderweg geprikkeld. De teksten op de bordjes staan er ook in braille en het wandelpad is verhard. Daardoor is de route geschikt voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking. Onder andere cliënten van Visio maken er gebruik van.
De speeltoestellen langs de route zijn door vrijwilligers gemaakt met hout uit het bos. Vorig jaar constateerde gemeente De Wolden dat de toestellen niet aan de regels voldoen en dus werden ze afgezet met linten. "We zijn op zoek gegaan naar een oplossing zodat iedereen kan blijven spelen", zegt Von der Heide.
"Er komt een schommel, een wipwap en een klimtoestel. Allemaal van robiniahout, zodat het wel een natuurlijke uitstraling blijft houden", zegt Von der Heide. "Ook moet er nieuw valzand komen, het kost allemaal veel geld." De stichting startte daarom een crowdfundingsactie en schreef diverse fondsen aan. De gemeente De Wolden betaalt de helft van de kosten, via subsidiepot Initiatiefrijk De Wolden is 21.000 euro beschikbaar gesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl