Kjeld Nuis geniet van snelheid Formule 1 two-seater

MOTORSPORT - Op schaatsen haalde Kjeld Nuis dit jaar een snelheid van 93 kilometer per uur. Vandaag ging de olympisch kampioen 'iets' sneller.
In een two-seater ging de Emmenaar met ruim 250 kilometer per uur over het heilige asfalt van het TT Circuit, tijdens de Gamma Racing Days.
Nuis had de twee rondjes cadeau gekregen van de provincie Drenthe na het behalen van zijn twee olympische titels in Zuid-Korea. Toen Nuis op het circuit arriveerde, voelde hij toch wel wat kriebels in zijn buik. Maar die werden snel minder. "Ik vind het supervet en heb er enorm veel zin in", liet Nuis vooraf weten.

Robert Doornbos

Oud Formule 1-coureur Robert Doornbos was de chauffeur van Nuis. "Kjeld krijgt een enorm mooie ervaring." Na afloop straalde Nuis van oor tot oor. "Ik sta nog een beetje te shaken, maar het was echt enorm gaaf."
Ook zondag kunnen motorsportliefhebbers weer hun hart ophalen met spannende races en veel demonstraties waaronder een demo van Formule 1 coureur Carlos Sainz en motorcoureur Michael van der Mark.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl