Provincie ziet kansen en zet in op vergroening van de Drentse economie

Zonnepanelen
De provincie zet in op vergroening © RTV Drenthe / Aaldert Oosterhuis
De provincie Drenthe ziet kansen voor het bedrijfsleven binnen een groene, duurzame economie. Het belang van zo'n economie wordt namelijk steeds sterker, en de roep vanuit de maatschappij om duurzaam te produceren en consumeren wordt steeds luider, concludeert het provinciebestuur.
Daarom is de Groene Economische Agenda (GEA) ontwikkeld, waarmee de Gedeputeerde Staten inzetten op vergroening van de Drentse economie. "Met de GEA vervult de provincie Drenthe haar rol door het Drentse bedrijfsleven en kennisinstellingen te ondersteunen bij hun inspanningen om een bijdrage te leveren aan deze vergroening", aldus gedeputeerde Henk Brink.

Veel bedrijven moeten profiteren

De VVD-bestuurder ziet nieuwe kansen die klaarliggen om benut te worden. In de GEA wordt daarom niet alleen aandacht geschonken voor het deel van het bedrijfsleven dat al vooruitloopt met vergroenen. Ook de overige mkb-bedrijven kunnen rekenen op steun van de provincie.
Zo moet met de GEA invulling worden gegeven aan de 'groene' missie van de provincie. In die plannen, die onder meer gaan over de energietransitie, digitalisering en een circulaire economie, moet elke inwoner 'mee kunnen doen', is de ambitie.

Vierde in de rij

Eerder ontwikkelde het provinciebestuur de gezondheidsagenda, de digitaliseringsagenda en de agenda 'impact ondernemen'. Deze maken onderdeel uit van het coalitieakkoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl