Provincie Drenthe trekt één miljoen euro uit voor het mkb

Drukte in Hoogeveen
De provincie trekt één miljoen euro uit voor het mkb in Drenthe. Foto ter illustratie © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De provincie trekt één miljoen euro uit voor midden- en kleinbedrijven in Drenthe die uitbreiden en nieuw personeel aantrekken. Op die manier moet het midden- en kleinbedrijf (mkb) gestimuleerd worden om te investeren en is het de bedoeling dat het economische herstel na de coronacrisis bevorderd wordt.
Deze zogeheten Bedrijvenregeling geldt niet alleen voor bedrijven in Drenthe, maar ook voor bedrijven die zich in onze provincie willen vestigen. Zo moet het ook voor deze bedrijven aantrekkelijk worden om zich hier te vestigen. Daarnaast moet het plan bijdragen aan werkgelegenheid, verbetering van de economische structuur en innovatie.

Corona

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Bedrijvenregeling vorig jaar opgestart werd, maar dat was vanwege corona niet passend, volgens gedeputeerde Henk Brink. "Veel bedrijven moesten al moeite doen om arbeidsplaatsen te behouden. Maar nu we richting herstel gaan, kunnen we weer gaan denken aan uitbreiding van werkgelegenheid."
De subsidieregeling gaat open op 14 juli. Hierop kunnen bedrijven in negen Drentse gemeenten aanspraak maken. Het gaat om Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl